dissabte, 29 d’octubre del 2011
Formigues i gegants
No tinguis por,
no t'impacientis.
El moment és propici,
però no cal córrer per arribar.
La virtut és caminar sense parar,
la virtut és fer-ho amb el pas ferm:
a vegades a pas de formiga, a vegades a pas de gegant.
Arribarem lluny, tant com vulguem,
la meta és a prop encara que no la veiem.
Ja no vas: has arribat.
Etiquetes de comentaris:
personal
dilluns, 24 d’octubre del 2011
El metge del meu poble
Va de retallades. I aquesta vegada en sanitat que, junt amb el sistema educatiu català, és un dels grans pilars de la nostra societat i de l'estat del benestar. La cosa va començar quan el darrer divendres d'agost van avisar a l'Ajuntament que el dilluns següent l'Àrea Bàsica Sanitària de Besalú canviava d'horaris i deixava d'oferir el servei d'atenció nocturna. Teníem un dia per informar i tranquil·litzar a la població, tasca que no ens tocava fer precisament a nosaltres però que ens vàrem veure obligats a assumir per una qüestió de compromís amb els nostres veïns...
Els horaris de visita dels matins al dispensari del mateix poble no variaven, i de 8 a 21 es podia anar com sempre al Centre d'Atenció Primària de Besalú... Però si algú necessitava assistència sanitària fora d'aquest horari calia trucar al 061 o a Sanitat Respon al 902111444 o dirigir-se a l'Hospital Sant Jaume d'Olot.
D'entrada sobtava que en la informació facilitada es feia propaganda només dels telèfons de pagament del Departament de Salut i s'obviava el telèfon d'emergències gratuït del 112... També era curiós com no es feia cap esment al fet que el servei d'ambulàncies de dia desapareixia i el servei de nit perdia l'ambulància medicalitzada (molt important en cas d'accident de circulació, per exemple). Pel que fa a la resta, certament, no és que hi hagués una afectació massa important, però els procediments utilitzats feien mitja por per irresponsables: representaven una absoluta deslleialtat vers els ajuntaments, un menyspreu pels treballadors i un augment en l'angoixa dels usuaris...
Les mesures preses amb el pretext de racionalitzar la despesa del sistema sanitari català, en conjunt, dificulten el servei assistencial a les persones: és per això que els diferents alcaldes de la Vall del Llierca ens vam reunir el mateix dilluns en que es retirava el servei i vam constituir una comissió de seguiment que, juntament amb l'ajuda del personal sanitari, pretenia recollir queixes i fer-les arribar al responsable de Sanitat corresponent.
El cas és que fa una setmana vàrem rebre una carta en que el secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut es congratulava per l'èxit de la decisió de pèrdua de servei pel nostre municipi o ho feia utilitzant unes estadístiques referents a l'aparent baixa activitat al CAP de Besalú. Com a alcalde he de defensar els interessos dels veïns i veïnes de Sant Jaume i em toca contestar enèrgicament la carta rebuda. A continuació us transcric la resposta que hem preparat des de l'Ajuntament:
"
Benvolgut Sr.,
Primerament li hem d’agrair l’interès mostrat en la seva carta del 6 d’octubre del 2011 amb registre d’entrada a aquest Ajuntament R.E.641 24/10/2011 davant la nostra preocupació al voltant de les mesures de reordenació de l’atenció continuada a l’Àrea Bàsica de Salut de Besalú.
Lamentem, però, no poder coincidir amb la valoració positiva de les mesures emprades i les decisions preses. Ja sap que un bon matemàtic li dirà que dos i dos sempre són quatre de la mateixa manera que un bon estadístic li dirà que també poden ser cinc o poden ser tres, segons convingui... On volem anar a parar? Doncs que considerem que les dades facilitades a aquest Ajuntament són parcials i no poden avalar cap millora significativa al servei per si soles.
Confiem en la seva sensibilitat com a professional del sector i com a alcalde de l’Ampolla (amb servei sanitari nocturn a Cambrils, l’Ametlla de Mar, Amposta o en dia festiu a l’Aldea) per tal que entengui les nostres queixes i entengui la nostra percepció basada menys en estadístiques i més en un anàlisi de proximitat i de realitats viscudes pels usuaris del servei.
D’acord amb aquest anàlisi d’experiències dels usuaris, les dades que ens facilita en la seva carta no serveixen per tranquil•litzar la població. Aquesta tasca, de tota manera, la varem haver d’assumir des de l’ens local que represento durant el cap de setmana del 29 de juliol en que se’ns van comunicar els canvis i el 1 d’agost en que aquests es van fer efectius. I ho varem fer de manera interina i sense estadístiques que ho avalessin ja que en el moment que era necessari un missatge tranquil•litzador per part del Departament de Salut aquest es caracteritzava per la desorientació i la falta d’estratègia en comunicació.
No entrarem a valorar “els rumors sense fonament en el sentit que aquest govern pretén conculcar els drets adquirits de la població”. Sí en canvi que ens pertoca a nosaltres fer-li arribar el malestar del municipi de Sant Jaume de Llierca amb la forma i els procediments seguits amb aquesta reordenació precipitada de l’ABS de Besalú.
Que el nostre sistema públic de salut universal és un sistema equitatiu que ha de garantir la qualitat assistencial i la gratuïtat d’allò essencial, defensant i garantint a la vegada el dret a la salut a totes les persones, creiem que ningú ho pot posar en dubte. També pensem que no podem posar en dubte la necessitat de tenir present la realitat social, territorial i històrica del nostre país: l’envelliment progressiu de la població, els fluxos migratoris i les característiques físiques dels territoris, amb espais sovint rurals i amb poblacions molt disseminades i a vegades mal comunicades.
Tampoc podem posar en dubte la necessitat de racionalització de la despesa per tal de garantir la sostenibilitat i l’eficiència del servei a les persones. Aquest procés, però, entenem que té un gran marge de maniobra per tal d’evitar que els canvis recaiguin directament sobre la qualitat assistencial, els usuaris o els professionals del sector. Ens fa por pensar que la forma com s’ha gestionat aquesta racionalització comportarà una privatització progressiva d’empreses públiques i la conseqüent regressió pel conjunt del país. I ens preocupa especialment veure com aquesta racionalització s’ha portat a terme sense escoltar als professionals i les administracions que coneixem des de la base el sistema, el territori i els usuaris: defensem que era més desitjable un pacte nacional per a la salut promogut i consensuat per totes les forces de l’arc parlamentari.
Molts ciutadans i ciutadanes de Catalunya han vist minvats els seus drets assistencials i de salut amb aquesta racionalització del sistema: hem vist, per exemple, com s’han tancat alguns Centres d’Atenció Primària i altres han vist tancar el seu servei en horari nocturn (es calcula que més de 46 centres), o hem vist també com molts hospitals s’han vist empesos per diferents directrius a tancar quiròfans, a no poder subministrar pròtesis que fins ara subministraven, o a emprendre mesures que comporten un augment de les llistes d’espera a l’hora que havien d’assumir la concentració de serveis sense que això signifiqués, almenys a casa nostra, ni una major dotació de recursos ni una potenciació del servei de teleassistència.
Davant d’aquesta situació, estem convençuts que hem d’avançar per millorar les característiques de l’actual sistema i no pas retrocedir en la qualitat assistencial que s’hi dóna. Cal donar continuïtat al model sanitari públic català actual, contemplant els ajustos necessaris per fer-lo sostenible i racional, però evitant tendir cap a un model privatitzador i excloent que posa en perill un dels pilars bàsics de l’estat del benestar. Entenem que aquests ajustos han de cercar el màxim consens i diàleg entre professionals, usuaris i administracions a l’hora de prendre determinades decisions.
En consonància amb una moció aprovada recentment al nostre municipi, li mostrem el nostre rebuig a la manca d’informació que ha tingut aquest Ajuntament en tot el procés de racionalització del sistema sanitari públic, així com a la nova realitat assistencial:
• supressió del servei d’atenció nocturn al Centre d’Atenció Primària de Besalú del qual depenen l’Àrea Bàsica de Salut corresponent al nostre municipi,
• més enllà de les percepcions, pèrdua efectiva de dispositius davant la centralització del servei d’ambulàncies a Olot, amb el greuge que representa per una població rural disseminada i davant d’una realitat d’envelliment en el sí d’una comarca de muntanya,
• assumpció del paper informador davant dels ciutadans per part d’aquest consistori, entenent que aquest no correspon a l’ens local, per explicar uns canvis sense tenir ni la informació ni el marge de temps suficient com per comunicar-nos amb tota la població de forma eficient i eficaç,
• coordinació entre els diferents centres de salut encara no resolta en el moment de la racionalització del sistema ja que la utilització de dos sistemes informàtics diferents ha obligat a crear un tercer sistema pont que reculli la història clínica compartida i les urgències sanitàries per a cada usuari,
• augment de la pressió hospitalària a Olot en horari nocturn i risc de col•lapse del sistema d’urgències, i manca de recursos específics per reforçar l’atenció domiciliària com a alternativa,
• falta d’informació també als professionals del sector i augment del malestar entre el personal sanitari de l’Àrea Bàsica de Salut de Besalú.
Esperem que la nostra resposta els faci veure que a l’hora de valorar un servei públic no ens podem deixar guiar exclusivament per criteris econòmics ja que tenim la responsabilitat de garantir l’assistència als nostres ciutadans. En aquest sentit, entenem que és absolutament contraproduent pel país la batalla per convèncer la opinió pública que la gestió del sistema sanitari és sinònim de despesa irracional.
Esperem també que la nostra resposta serveixi per comunicar tant la percepció de deslleialtat institucional vers els ens locals, com l’aparent menyspreu als professionals del sector, com l’angoixa dels usuaris davant la manca d’una explicació acceptable.
"
Els horaris de visita dels matins al dispensari del mateix poble no variaven, i de 8 a 21 es podia anar com sempre al Centre d'Atenció Primària de Besalú... Però si algú necessitava assistència sanitària fora d'aquest horari calia trucar al 061 o a Sanitat Respon al 902111444 o dirigir-se a l'Hospital Sant Jaume d'Olot.
D'entrada sobtava que en la informació facilitada es feia propaganda només dels telèfons de pagament del Departament de Salut i s'obviava el telèfon d'emergències gratuït del 112... També era curiós com no es feia cap esment al fet que el servei d'ambulàncies de dia desapareixia i el servei de nit perdia l'ambulància medicalitzada (molt important en cas d'accident de circulació, per exemple). Pel que fa a la resta, certament, no és que hi hagués una afectació massa important, però els procediments utilitzats feien mitja por per irresponsables: representaven una absoluta deslleialtat vers els ajuntaments, un menyspreu pels treballadors i un augment en l'angoixa dels usuaris...
Les mesures preses amb el pretext de racionalitzar la despesa del sistema sanitari català, en conjunt, dificulten el servei assistencial a les persones: és per això que els diferents alcaldes de la Vall del Llierca ens vam reunir el mateix dilluns en que es retirava el servei i vam constituir una comissió de seguiment que, juntament amb l'ajuda del personal sanitari, pretenia recollir queixes i fer-les arribar al responsable de Sanitat corresponent.
El cas és que fa una setmana vàrem rebre una carta en que el secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut es congratulava per l'èxit de la decisió de pèrdua de servei pel nostre municipi o ho feia utilitzant unes estadístiques referents a l'aparent baixa activitat al CAP de Besalú. Com a alcalde he de defensar els interessos dels veïns i veïnes de Sant Jaume i em toca contestar enèrgicament la carta rebuda. A continuació us transcric la resposta que hem preparat des de l'Ajuntament:
"
Benvolgut Sr.,
Primerament li hem d’agrair l’interès mostrat en la seva carta del 6 d’octubre del 2011 amb registre d’entrada a aquest Ajuntament R.E.641 24/10/2011 davant la nostra preocupació al voltant de les mesures de reordenació de l’atenció continuada a l’Àrea Bàsica de Salut de Besalú.
Lamentem, però, no poder coincidir amb la valoració positiva de les mesures emprades i les decisions preses. Ja sap que un bon matemàtic li dirà que dos i dos sempre són quatre de la mateixa manera que un bon estadístic li dirà que també poden ser cinc o poden ser tres, segons convingui... On volem anar a parar? Doncs que considerem que les dades facilitades a aquest Ajuntament són parcials i no poden avalar cap millora significativa al servei per si soles.
Confiem en la seva sensibilitat com a professional del sector i com a alcalde de l’Ampolla (amb servei sanitari nocturn a Cambrils, l’Ametlla de Mar, Amposta o en dia festiu a l’Aldea) per tal que entengui les nostres queixes i entengui la nostra percepció basada menys en estadístiques i més en un anàlisi de proximitat i de realitats viscudes pels usuaris del servei.
D’acord amb aquest anàlisi d’experiències dels usuaris, les dades que ens facilita en la seva carta no serveixen per tranquil•litzar la població. Aquesta tasca, de tota manera, la varem haver d’assumir des de l’ens local que represento durant el cap de setmana del 29 de juliol en que se’ns van comunicar els canvis i el 1 d’agost en que aquests es van fer efectius. I ho varem fer de manera interina i sense estadístiques que ho avalessin ja que en el moment que era necessari un missatge tranquil•litzador per part del Departament de Salut aquest es caracteritzava per la desorientació i la falta d’estratègia en comunicació.
No entrarem a valorar “els rumors sense fonament en el sentit que aquest govern pretén conculcar els drets adquirits de la població”. Sí en canvi que ens pertoca a nosaltres fer-li arribar el malestar del municipi de Sant Jaume de Llierca amb la forma i els procediments seguits amb aquesta reordenació precipitada de l’ABS de Besalú.
Que el nostre sistema públic de salut universal és un sistema equitatiu que ha de garantir la qualitat assistencial i la gratuïtat d’allò essencial, defensant i garantint a la vegada el dret a la salut a totes les persones, creiem que ningú ho pot posar en dubte. També pensem que no podem posar en dubte la necessitat de tenir present la realitat social, territorial i històrica del nostre país: l’envelliment progressiu de la població, els fluxos migratoris i les característiques físiques dels territoris, amb espais sovint rurals i amb poblacions molt disseminades i a vegades mal comunicades.
Tampoc podem posar en dubte la necessitat de racionalització de la despesa per tal de garantir la sostenibilitat i l’eficiència del servei a les persones. Aquest procés, però, entenem que té un gran marge de maniobra per tal d’evitar que els canvis recaiguin directament sobre la qualitat assistencial, els usuaris o els professionals del sector. Ens fa por pensar que la forma com s’ha gestionat aquesta racionalització comportarà una privatització progressiva d’empreses públiques i la conseqüent regressió pel conjunt del país. I ens preocupa especialment veure com aquesta racionalització s’ha portat a terme sense escoltar als professionals i les administracions que coneixem des de la base el sistema, el territori i els usuaris: defensem que era més desitjable un pacte nacional per a la salut promogut i consensuat per totes les forces de l’arc parlamentari.
Molts ciutadans i ciutadanes de Catalunya han vist minvats els seus drets assistencials i de salut amb aquesta racionalització del sistema: hem vist, per exemple, com s’han tancat alguns Centres d’Atenció Primària i altres han vist tancar el seu servei en horari nocturn (es calcula que més de 46 centres), o hem vist també com molts hospitals s’han vist empesos per diferents directrius a tancar quiròfans, a no poder subministrar pròtesis que fins ara subministraven, o a emprendre mesures que comporten un augment de les llistes d’espera a l’hora que havien d’assumir la concentració de serveis sense que això signifiqués, almenys a casa nostra, ni una major dotació de recursos ni una potenciació del servei de teleassistència.
Davant d’aquesta situació, estem convençuts que hem d’avançar per millorar les característiques de l’actual sistema i no pas retrocedir en la qualitat assistencial que s’hi dóna. Cal donar continuïtat al model sanitari públic català actual, contemplant els ajustos necessaris per fer-lo sostenible i racional, però evitant tendir cap a un model privatitzador i excloent que posa en perill un dels pilars bàsics de l’estat del benestar. Entenem que aquests ajustos han de cercar el màxim consens i diàleg entre professionals, usuaris i administracions a l’hora de prendre determinades decisions.
En consonància amb una moció aprovada recentment al nostre municipi, li mostrem el nostre rebuig a la manca d’informació que ha tingut aquest Ajuntament en tot el procés de racionalització del sistema sanitari públic, així com a la nova realitat assistencial:
• supressió del servei d’atenció nocturn al Centre d’Atenció Primària de Besalú del qual depenen l’Àrea Bàsica de Salut corresponent al nostre municipi,
• més enllà de les percepcions, pèrdua efectiva de dispositius davant la centralització del servei d’ambulàncies a Olot, amb el greuge que representa per una població rural disseminada i davant d’una realitat d’envelliment en el sí d’una comarca de muntanya,
• assumpció del paper informador davant dels ciutadans per part d’aquest consistori, entenent que aquest no correspon a l’ens local, per explicar uns canvis sense tenir ni la informació ni el marge de temps suficient com per comunicar-nos amb tota la població de forma eficient i eficaç,
• coordinació entre els diferents centres de salut encara no resolta en el moment de la racionalització del sistema ja que la utilització de dos sistemes informàtics diferents ha obligat a crear un tercer sistema pont que reculli la història clínica compartida i les urgències sanitàries per a cada usuari,
• augment de la pressió hospitalària a Olot en horari nocturn i risc de col•lapse del sistema d’urgències, i manca de recursos específics per reforçar l’atenció domiciliària com a alternativa,
• falta d’informació també als professionals del sector i augment del malestar entre el personal sanitari de l’Àrea Bàsica de Salut de Besalú.
Esperem que la nostra resposta els faci veure que a l’hora de valorar un servei públic no ens podem deixar guiar exclusivament per criteris econòmics ja que tenim la responsabilitat de garantir l’assistència als nostres ciutadans. En aquest sentit, entenem que és absolutament contraproduent pel país la batalla per convèncer la opinió pública que la gestió del sistema sanitari és sinònim de despesa irracional.
Esperem també que la nostra resposta serveixi per comunicar tant la percepció de deslleialtat institucional vers els ens locals, com l’aparent menyspreu als professionals del sector, com l’angoixa dels usuaris davant la manca d’una explicació acceptable.
"
En temps de crisi l'eficiència i la sostenibilitat sovint només és valorada en termes econòmics i no socials, territorials, geogràfics o històrics. I és perillós fer aquest anàlisi tant poc exhaustiu, perquè amb aquests mateixos arguments també es podrien arribar a tancar parcs de bombers, escoles, Ajuntaments, Parlaments, administracions autonòmiques... és clar que aquests no paguen campanyes electorals i els partits no estan en deute amb els agents privats del sector, tal i com sí passa amb la sanitat privada... (¬_¬)
Etiquetes de comentaris:
personal,
política local
dijous, 6 d’octubre del 2011
Quan l'streaming es fa fitxer...
Quan consumim productes multimedia (ja siguin d'audio o d'imatge) sense que això signifiqui finalitzar el procés de descàrrega al nostre ordinador, diem que estem fent streaming o aplicant una tècnica de flux de dades. Dit d'una altra manera, és el que fem quan mirem vídeos al Youtube, al Vimeo, al Veocine... o en qualsevol de les altres plataformes que operen a través d'Internet: consumim productes audiovisuals en línia sense acabar de descarregar un fitxer a casa nostra.
Però a vegades vivim en àrees rurals on la connexió és molt deficient com per visualitzar aquest contingut directament a la pròpia plataforma d'Internet, o passa que perdem l'enllaç al contingut que volem veure, o simplement volem conservar-ho en forma de fitxer per fer-ne un ús estrictament particular (cal recordar que a vegades aquest contingut audiovisual pot estar protegit pels respectius drets d'autoria). Llavors el que necessitem és finalitzar aquest procés d'streaming i descarregar-nos un fitxer perfectament localitzable al nostre ordinador i, per tant, executable fora de línia.
Tv3alacarta és el servei de vídeo sota demanda que utilitza el canal de televisió Tv3. Actualment hi ha molts sistemes per descarregar-nos els vídeos que aquesta plataforma ens ofereix: hi ha pàgines on introduir l'enllaç i on s'automatitza el procés, hi ha aplicacions específiques que actuen com a plug-in a diferents navegadors, o programes específics per Linux o Windows.
Podeu provar el que més us agradi, però heu de tenir en compte que Tv3 ha canviat en diverses ocasions els seus protocols i extensions de vídeos (mp3, flv, wmv) i això fa que no sempre funcioni qualsevol alternativa. La que jo us proposo avui és un xic complexa però veureu que és, en el fons, molt senzilla d'aplicar i no necessita d'instal·lar programes o extensions estranyes.
Aaah! Heu de tenir en compte que l'he provada a principis d'octubre del 2011, i desconec si en el moment de llegir aquest missatge encara és vàlida.
Anem al tema!
Posem que ens vàrem perdre l'adaptació del Terra Baixa d'Àngel Guimerà que es va emetre l'11de setembre 2011 i ens faria gràcia veure-ho aprofitant que passarem un cap de setmana perduts vés a saber on que no hi ha Internet.
1.- Doncs el primer que haurem de fer és des d'un ordenador amb connexió anar a la plana que ens ofereix el servei de Tv3alacarta:
http://www.tv3.cat/videos/3678630/Terra-baixa
2.- Ara haurem de prendre el número de vídeo (ressaltat en vermell). Podem copiar-lo de la barra de direccions seleccionant el text i prement la combinació de tecles CONTROL+C.
3.- A continuació escriurem el següent text a la barra de direccions i ens assegurarem que el número de ID del video (ressaltat en vermell) coincideix amb el que teníem pel vídeo a baixar (el podem enganxar amb la combinació de tecles CONTROL+V):
http://www.tv3.cat/su/tvc/tvcConditionalAccess.jsp?ID=3678630&QUALITY=H&FORMAT=MP4
En anar a la pàgina ens ha d'aparèixer un missatge a pantalla com aquest:
(en cas de no aparèixer aquesta pantalla haurem de provar a canviar el format que en l'exemple és "MP4" per "FLV" o "WMV" o "MP4GES" fins que ens aparegui el missatge)
4.- En la part central del cos d'aquest missatge hi ha una línia que comença per les lletres "rtmp:". Doncs ho seleccionem fins arribar just abans del text "?auth=" i copiem amb el CONTROL+C. En el nostre exemple:
rtmp://mp4-500-str.tv3.cat/ondemand/mp4:g/tvcatalunya/3/5/1315528037453.mp4
5.- Enganxarem aquesta direcció a la barra del navegador mitjançant la combinació de tectes CONTROL+V i haurem de fer tres petits passos: primer canviar el text "rtmp" (en verd) per "http"; segon canviar el text "mp4" (en verd) per "flv"; i tercer haurem de suprimir els camps que us ressalto (en groc). Així, en el nostre exemple, d'aquest text...
rtmp://mp4-500-str.tv3.cat/ondemand/mp4:g/tvcatalunya/3/5/1315528037453.mp4
...passarem a aquest altre:
http://flv-500.tv3.cat/g/tvcatalunya/3/5/1315528037453.mp4
En accedir a la pàgina s'iniciarà automàticament la descàrrega i podrem gaudir del vídeo encara que no tinguem Internet baixant l'arxiu al nostre ordinador.
Apa! Fins aquí aquest tutorial!
Però a vegades vivim en àrees rurals on la connexió és molt deficient com per visualitzar aquest contingut directament a la pròpia plataforma d'Internet, o passa que perdem l'enllaç al contingut que volem veure, o simplement volem conservar-ho en forma de fitxer per fer-ne un ús estrictament particular (cal recordar que a vegades aquest contingut audiovisual pot estar protegit pels respectius drets d'autoria). Llavors el que necessitem és finalitzar aquest procés d'streaming i descarregar-nos un fitxer perfectament localitzable al nostre ordinador i, per tant, executable fora de línia.
Tv3alacarta és el servei de vídeo sota demanda que utilitza el canal de televisió Tv3. Actualment hi ha molts sistemes per descarregar-nos els vídeos que aquesta plataforma ens ofereix: hi ha pàgines on introduir l'enllaç i on s'automatitza el procés, hi ha aplicacions específiques que actuen com a plug-in a diferents navegadors, o programes específics per Linux o Windows.
Podeu provar el que més us agradi, però heu de tenir en compte que Tv3 ha canviat en diverses ocasions els seus protocols i extensions de vídeos (mp3, flv, wmv) i això fa que no sempre funcioni qualsevol alternativa. La que jo us proposo avui és un xic complexa però veureu que és, en el fons, molt senzilla d'aplicar i no necessita d'instal·lar programes o extensions estranyes.
Aaah! Heu de tenir en compte que l'he provada a principis d'octubre del 2011, i desconec si en el moment de llegir aquest missatge encara és vàlida.
Anem al tema!
Posem que ens vàrem perdre l'adaptació del Terra Baixa d'Àngel Guimerà que es va emetre l'11de setembre 2011 i ens faria gràcia veure-ho aprofitant que passarem un cap de setmana perduts vés a saber on que no hi ha Internet.
1.- Doncs el primer que haurem de fer és des d'un ordenador amb connexió anar a la plana que ens ofereix el servei de Tv3alacarta:
http://www.tv3.cat/videos/3678630/Terra-baixa
2.- Ara haurem de prendre el número de vídeo (ressaltat en vermell). Podem copiar-lo de la barra de direccions seleccionant el text i prement la combinació de tecles CONTROL+C.
3.- A continuació escriurem el següent text a la barra de direccions i ens assegurarem que el número de ID del video (ressaltat en vermell) coincideix amb el que teníem pel vídeo a baixar (el podem enganxar amb la combinació de tecles CONTROL+V):
http://www.tv3.cat/su/tvc/tvcConditionalAccess.jsp?ID=3678630&QUALITY=H&FORMAT=MP4
En anar a la pàgina ens ha d'aparèixer un missatge a pantalla com aquest:
(Cliqueu la imatge per ampliar-la)
(en cas de no aparèixer aquesta pantalla haurem de provar a canviar el format que en l'exemple és "MP4" per "FLV" o "WMV" o "MP4GES" fins que ens aparegui el missatge)
4.- En la part central del cos d'aquest missatge hi ha una línia que comença per les lletres "rtmp:". Doncs ho seleccionem fins arribar just abans del text "?auth=" i copiem amb el CONTROL+C. En el nostre exemple:
rtmp://mp4-500-str.tv3.cat/ondemand/mp4:g/tvcatalunya/3/5/1315528037453.mp4
5.- Enganxarem aquesta direcció a la barra del navegador mitjançant la combinació de tectes CONTROL+V i haurem de fer tres petits passos: primer canviar el text "rtmp" (en verd) per "http"; segon canviar el text "mp4" (en verd) per "flv"; i tercer haurem de suprimir els camps que us ressalto (en groc). Així, en el nostre exemple, d'aquest text...
rtmp://mp4-500-str.tv3.cat/ondemand/mp4:g/tvcatalunya/3/5/1315528037453.mp4
...passarem a aquest altre:
http://flv-500.tv3.cat/g/tvcatalunya/3/5/1315528037453.mp4
En accedir a la pàgina s'iniciarà automàticament la descàrrega i podrem gaudir del vídeo encara que no tinguem Internet baixant l'arxiu al nostre ordinador.
Apa! Fins aquí aquest tutorial!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)